W sobotę 17 kwietnia 2021r. odbył się etap rozgrywek międzyszkolnych I Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności.
Pytania testowe obejmowały zakres tematyczny materiału dydaktycznego realizowanego podczas nauczania przedmiotów zawodowych związanych z technologią żywności, żywieniem człowieka, fizjologią organizmu i gastronomią, a także biologią.
Organizatorem Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności są dwa Studenckie Koła Naukowe (Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oraz Technologów Żywności) działające na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.
Dwie uczennice:
- Katarzyna Maziarka –z klasy 4g1
- Katarzyna Depa z klasy 4g2
zakwalifikowały się do finału Olimpiady, który odbędzie się 24 kwietnia 2021r.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.