Gratulacje dla uczennic z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

By   26 kwietnia 2021

grafika

W sobotę 17 kwietnia 2021r. odbył się etap rozgrywek międzyszkolnych I Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności.

Pytania  testowe  obejmowały   zakres  tematyczny  materiału  dydaktycznego realizowanego podczas nauczania przedmiotów zawodowych związanych z technologią żywności, żywieniem człowieka, fizjologią organizmu i gastronomią, a także biologią.

Organizatorem Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności są dwa Studenckie Koła Naukowe (Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oraz Technologów Żywności)  działające  na  Wydziale  Nauk  o  Żywności  i  Biotechnologii  na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.

Dwie uczennice:

  • Katarzyna Maziarka –z klasy 4g1
  • Katarzyna Depa z klasy 4g2

zakwalifikowały się do finału Olimpiady, który odbędzie się 24 kwietnia 2021r.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.