20 grudnia 2022 r. – czyli w dniu jutrzejszym – uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych w naszej szkole będą uczestniczyli w wykładach i warsztatach dotyczących najnowszych trendów kulinarnych w kuchni wege.
Warsztaty poprowadzi Tadeusz Muller, który jest znanym przedsiębiorcą branży gastronomicznej oraz twórcą food konceptów wielu dobrze prosperujących zakładów gastronomicznych w Polsce.
Na godzinę 10.00, na dużą salę gimnastyczną zapraszamy wszystkie klasy gastronomiczne
Szczegółowy program szkolenia:
Godz. 10:00
Prezentacja: Jak powstają koncepty gastronomiczne na podstawie Alioli, Orzo oraz Nine’s.
Godz. 11:00
Prezentacja rynku światowego roślinnych zamienników mięsa.
Godz. 11:30
Warsztaty kulinarne
1. Smoked Avokado – wędzone awokado z beyond meat i liśćmi azjatyckimi
Godz. 14:00 Przerwa
Godz. 14:15
2. Purple Healthy Bowls – warzywne bowle z roślinnym Qurczakiem, fasolą purpurową Bycok i sosem pink tahini.
3. Roślinne śledzie po kaszubsku w wersji rolmops ze śliwką suska sechlońska
Godz. 16:00
Podsumowanie, pytania.
Godz: 17:00
Zakończenie
Impreza finansowana przez:
Powiat Dębicki
Powiatowy Urząd Pracy
Zespół Szkół Ekonomicznych w Dębicy
Akademię Sztuki Restauracyjnej