Już jutro znany AUTORYTET ŚWIATA KULINARNEGO w Zespole Szkół Ekonomicznych w Dębicy!

By   19 grudnia 2022

Guitar Heroes Flyer

20 grudnia 2022 r. – czyli w dniu jutrzejszym –  uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych w naszej szkole będą uczestniczyli w wykładach i warsztatach dotyczących najnowszych trendów kulinarnych w kuchni wege.

Warsztaty poprowadzi Tadeusz Muller, który jest znanym przedsiębiorcą branży gastronomicznej oraz twórcą food konceptów wielu dobrze prosperujących zakładów gastronomicznych w Polsce.

Na godzinę 10.00, na dużą salę gimnastyczną zapraszamy wszystkie klasy gastronomiczne

Szczegółowy program szkolenia:

Godz. 10:00
Prezentacja: Jak powstają koncepty gastronomiczne na podstawie Alioli, Orzo oraz Nine’s.

Godz. 11:00
Prezentacja rynku światowego roślinnych zamienników mięsa.

Godz. 11:30
Warsztaty kulinarne

1. Smoked Avokado – wędzone awokado z beyond meat i liśćmi azjatyckimi

Godz. 14:00 Przerwa

Godz. 14:15

2. Purple Healthy Bowls – warzywne bowle z roślinnym Qurczakiem, fasolą purpurową Bycok i sosem pink tahini.

3. Roślinne śledzie po kaszubsku w wersji rolmops ze śliwką suska sechlońska

Godz. 16:00

Podsumowanie, pytania.

Godz: 17:00

Zakończenie

 

Impreza finansowana przez:

Powiat Dębicki
Powiatowy Urząd Pracy
Zespół Szkół Ekonomicznych w Dębicy
Akademię Sztuki Restauracyjnej